Mijn broer en ik wilden voor mijn moeders verjaardag (die 70 jaar werd), een mooie foto van ons samen maken op Aluminium Dibond. Nou ik kan je vertellen dat dat gelukt is! Wij hebben de “Fotoshoot op locatie” gedaan in de duinen. De shoot was erg leuk en vooral ontspannen. Ze stelde ons op ons gemak door zelf afstand te nemen met de camera en telelens. Waardoor je niet het gevoel krijgt dat je “moet” poseren voor de camera. We hebben veel foto’s gemaakt op verschillende plekken. Waardoor het niet “saai” word. En je keuze uit foto’s nog leuker en veelzijdiger worden.
Toen we ons cadeau gaven aan onze moeder, was ze geëmotioneerd. En ik moet toegeven dat ik hem zelf ook wel wilde hebben. Bedankt Iris voor de tijd en energie die je erin hebt gestoken! En misschien tot de volgende shoot!
Marjolein Tilroe
Martijn en Marjolein Tilroe

Jouw manier van werken heb ik als zeer professioneel ervaren!
Je lette op de pose, lichtval, schaduw en achtergrond. Was ook in overleg met mij daarover.
Je hebt je best gedaan om het voor mij ontspannen te maken. Dat lukte eerst niet zo omdat ik het spannend en het niet zo mijn ding vond. Dit werd later doordat jij mij de ruimte gaf beter.
Wat ik prettig vond is dat je in het begin aangaf dat je nog even moest zoeken naar de manier die bij mij zou passen om ontspannen op de foto te kunnen komen. Dat is je goed gelukt. Terugkijkend herinner ik me de uurtjes dat jij en ik bezig zijn geweest als prettig en uiteindelijk ook ontspannen en zelfs plezierig.
Jij gaf mij het gevoel dat we ook alle tijd hadden, wat ik erg prettig vond.

De foto’s zijn mooi geworden, de afwerking, en de kwaliteit. Echt werk van een goede fotograaf. Je hebt mij zo neer kunnen zetten/fotograferen zoals ik ben.
Ik ben erg tevreden!
Loes Braakhekke
t_loes

Bedankt voor de super mooie foto van mijn maatje Fanny. Ik hoop dat je weer in oktober bij de dierenkliniek komt fotograferen: dan zal ik er ook zeker ook weer zijn! groetjes van Ineke van Beem en Fanny
Dierenfotografie in de studio

Omdat ik mijn “chemokrullen” graag wilde vastleggen voor ik mogelijk weer gewoon steil haar krijg, vroeg ik Iris of zij een portret van mij wilde maken.
Dat werd een hele fotosessie, wat ik erg leuk vond om te doen. Het was ook erg ontspannen. Iris gaf me voldoende aanwijzingen maar niet zoveel dat je glimlach een “grimlach” wordt. Ze wist buiten in het duingebied steeds weer een ander plekje te vinden en lette daarbij goed op de achtergrond – om die te laten passen bij de kleur van m’n haar of kleding. Ze betrok me ook bij wat zij doet, je staat als klant bij Iris centraal. Willy Bijl
K_WB

Toos wist dat ze binnen afzienbare tijd zou komen te overlijden en het besluit was gevallen dat ze voor én samen met haar dochter en kleinzoon nog mooie foto’s wilde laten maken. Bovendien wilde ze zich verzekerd weten van een goede en recente foto voor op haar kist. Het werden hele bijzondere uren, waar ik dankbaar was dit voor haar te hebben kunnen doen. Ze genoot zichtbaar van het samenzijn, haar kleinzoon en dochter, de aandacht, het plezier, de duinen en het strand. Eénmaal thuis lag er een mail die ik hier voor een deel overneem:

Geweldig!! Bij deze wil ik je gelijk laten weten dat we, en vooral ik, genoten hebben. Ik ben ontzettend blij dat ik jou van het internet heb geplukt. Ik had geen betere keus kunnen doen. Zoals je ook met Jamie omging je had gelijk een klik met hem. In de auto was hij super enthousiast. Ik denk dat ik zeker in geen 6 jaar meer op het strand was geweest. Als ik daar nu aan denk dan denk ik jeetje ik was op het strand! Ik ben nu wel kapot maar dat geeft niet dit is gezonde vermoeidheid. Jij zal ook wel bekaf zijn. Je hebt wat afgesjouwd. Ik weet zeker dat Sandra en Jamie hier straks een hele leuke herinnering aan zullen hebben en dat was precies de bedoeling.”
Toos van de Eem

Ze koos de foto’s die haar aan haar hart lagen en vroeg mij daar digitaal een collage van te maken en in te lijsten. Deze collage, van ruim een meter breed, nam zij mee naar het Hospice en ze genoot er tot het laatste moment van.
Hoe waardevol foto’s kunnen zijn had ik nog niet eerder zó sterk bevestigd gezien.

afscheidsfotoshoot

“..en ik wilde je ook nog zeggen dat we heel dankbaar zijn voor de foto’s die je van onze moeder gemaakt hebt. Het is vreselijk om haar te moeten missen en we kijken heel vaak naar de foto’s van haar. Wat is het fijn om ze te hebben: het troost ons en het maakt dat ze toch nog een klein beetje meer bij ons in de buurt blijft!”
B. van der Laar
O_20

Iris, wat een ontzettende leuke foto’s! Hartelijk dank! We gaan ze op de site plaatsen.
Danny Dekker, Secretaris Fem2Business
Fem2Business Aan Tafel 16 april 2014

Wat heb je weer mooi werk afgeleverd !!!
Was een super kado…. Liesbeth Hoogerwerf-Swaters
U_k65

Een ‘Fotoshoot op locatie’ met Iris de Smit

Voor onze ouders wilden we een leuke foto laten maken van de kinderen met de gezinnen. Geen van ons hadden zin in een standaard “studio-foto” dus gingen we op zoek naar een fotograaf die ook op locatie foto’s wil nemen. Zo zijn we bij Iris de Smit beland en hebben we een afspraak gemaakt. Op de dag zijn we met z’n allen naar het strand gereden. Op het strand/duinen zag Iris precies de juiste plekken voor een leuke gezinsfoto. Omdat we toch op locatie waren hebben we ook eigen van de beide gezinnen foto’s laten maken. De sfeer was ontzettend gezellig en ontspannend wat een prima combinatie is om leuke foto’s te maken.
Iris is een topper in deze. Ze hield de sfeer ontspannen en wist op de juiste momenten het plaatje vast te leggen. Thuis komend ben je natuurlijk razend benieuwd hoe de foto’s geworden zijn. Gelukkig duurde het niet lang voordat we de “ruwe versie” van Iris aangeleverd kregen. Er zaten zoveel leuke foto’s bij dat we de hele reportage gekocht hebben. Iris ging daarna de “ruwe versie” bewerken wat leidde tot een prachtig resultaat waar we nu nog iedere dag van genieten.
Iris, bedankt! (Ps. tip: spreek met elkaar af wat voor kleur kleren je gaat dragen)

 • 1
  F_02
 • 2
  F_06
 • 3
  F_04
 • 4
  F_05
 • 5
  Klant Iris de Smit FotografieKlant Iris de Smit Fotografie